4 tips voor een gelukkig huwelijk

door | 9 jul, 2024 | Actueel

Vroeger was het normaal dat bijna iedereen in het huwelijksbootje stapte. Tegenwoordig is dit niet meer standaard. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een geregistreerd partnerschap aan te gaan en om samen te wonen met of zonder samenlevingscontract. Kies je voor een huwelijk, dan is de belangrijkste reden om dit te doen uit liefde. Jij en je partner houden van elkaar en willen met elkaar de toekomst aangaan. 

 

Toch gaat een huwelijk of relatie niet zonder tegenslagen. Sterker nog: in elke relatie zijn er goede en minder goede momenten. Wil je een lang en gelukkig huwelijk? Ontdek in dit artikel de belangrijkste tips. 

 

Tip #1: Laat je partner zijn zoals hij of zij is 

Iedereen is uniek. De mening, het gedrag en karakter van je partner is waarop je in het begin verliefd op elkaar bent geworden. Het kan zo zijn dat je er na een tijdje achter komt dat bijvoorbeeld jullie mening wel erg anders is over een bepaald onderwerp. Probeer elkaar niet te veranderen, maar luister naar elkaar. 

 

 

Tip #2: Blijf praten (en lachen) met elkaar

Ook al zijn jullie een tijd samen, ga er niet vanuit dat je voor je partner kunt denken. Mensen veranderen. Het is dan ook belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven, zodat je elkaar goed blijft kennen. Alleen maar serieuze gesprekken voeren hoeft echt niet. Humor en praten zijn één van de belangrijkste dingen in een relatie. Soms kan een gesprek in een discussie of ruzie eindigen. Dit is niet erg, zolang jullie het maar wel weer goedmaken met elkaar. Ook is het na een ruzie belangrijk om erachter te komen waarom het zoveel emotie losmaakte en dit te bespreken met elkaar. 

 

Tip #3: Doe leuke dingen samen 

Werken, huishouden en andere verplichtingen zorgen ervoor dat je relatie soms in een sleur terecht kan komen. Je spreekt elkaar vooral aan op de dingen die bijvoorbeeld nog in huis moeten gebeuren, zonder dat je weet hoe het nu eigenlijk met de ander gaat. Het is dan ook belangrijk om tijd voor elkaar in te plannen, zodat je weer dichter bij elkaar komt. Ga eens in de maand bijvoorbeeld samen uit eten of boek eens in de zoveel maanden een weekend weg. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, als je het maar samen doet!

 

Tip #4: Vergeet jezelf niet 

Ondanks dat tip #3 erg belangrijk is in een goed en gezond huwelijk, is het ook goed voor je relatie om jezelf niet te vergeten. Zeker in het begin van je relatie of huwelijk wil je het allerliefst samen met je partner zijn. Toch is het belangrijk om hier niet te lang in te blijven hangen. Pak ook je sport weer op, duik in je werk en spreek af met je vrienden. In een goed huwelijk gun je de ander ook zijn of haar plezier. Ook geef je elkaar zo de tijd om elkaar te missen, wat ook weer goed is voor je relatie. 

 

Ben je ongelukkig in je huwelijk en ben je van plan om te gaan scheiden? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om snel en eenvoudig online te scheiden. Lees hier meer over het snel en goed regelen van je scheiding. Ook als je hulp nodig hebt bij het maken van goede afspraken met je ex-partner, kan je bij NetjesScheiden terecht. Samen met een mediator kunnen jullie kijken wat er mogelijk is.  

 

Wil je meer weten over de stappen die je doorloopt bij een scheiding? Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.